Studentguider: ett pilotprojekt på museet

OBS! Ansökningstiden gick ut den 30 april 2017.

Under 2017 genomför Skissernas Museum ett pilotprojekt som går ut på att engagera studenter från olika fakulteter vid Lunds universitet som guider på Skissernas Museum. Inspiration kommer från Harvard Art Museums som med stor framgång arbetar med studentguider i sin verksamhet. Genom att engagera studenter med olika bakgrund kan museets samlingar ses genom nya ögon och museet erbjuda visningar med olika tema beroende på studentens bakgrund, studier och intresse.

Som studentguide arbetar du med visningar för universitet, andra studerande och allmänheten. Tidigare erfarenhet är inte ett krav då du kommer att få pedagogisk utbildning av museet.

Kvalifikationer:

  • Du behöver inte ha erfarenhet av konst, konsthistoria eller av att arbeta på ett museum, men entusiasm och nyfikenhet på Skissernas Museum är ett krav.
  • Du ska vara bekväm med att tala inför grupper och det är en merit att ha arbetat med någon form av undervisning.
  • Du ska vara proaktiv, pålitlig, flexibel och kreativ men också utåtriktad och välkomnande.
  • Skriv gärna om du talar ett annat språk än svenska flytande eller har andra kvaliteter som kan göra dig till en fantastisk guide.

Ansök genom att skicka ett personligt brev och CV till maria.labelle@skissernasmuseum.lu.se senast den 30 april 2017, där du skriver varför du är intresserad av att arbeta som studentguide, en kort beskrivning av din utbildning och förväntad examen samt arbetslivserfarenhet.

För ytterligare information kontakta Maria LaBelle, projektledare, på tel. 046-222 7283 eller email: maria.labelle@skissernasmuseum.lu.se