Lediga tjänster

Tjänster annonseras via Lunds universitets webbplats

Just nu söker Skissernas Museum:

Amanuens – Museivärd 10–50%

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö̈. Vi förenas i vår strävan att förstå̊, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Skissernas Museum vid Lunds universitet är en kreativ arbetsplats där konstnärlig process och offentlig konst står i centrum. Efter museets stora nyinvigning i januari 2017 arbetar vi fokuserat med förmedling. Målet är att utifrån samlingarna och ett rikt utbud av utställningar, pedagogik och programverksamhet förstärka museiupplevelsen och skapa ett välbesökt museum av hög klass. Museet arbetar aktivt för att nå en stor publik där studenter och unga vuxna särskilt uppmärksammas.

Kravprofil
Skissernas Museum söker nu flera engagerade och konstintresserade museivärdar. Vi söker studenter med erfarenhet av bemötande och service inom musei- och kultursektorn som kan ge våra besökare bästa möjliga upplevelse. Du har ett stort intresse för och breda kunskaper om modern och samtida konst.

Arbetsuppgifter
Som värd är du museets ansikte utåt och ser till att alla våra besökare får ett så bra bemötande som möjligt. Du ansvarar för besökarnas och konstens säkerhet, bemannar entrén och kassan, håller introduktioner och visningar till utställningar samt tar emot olika besöksgrupper. Du arbetar även under museets olika programpunkter och är aktiv säljare i museets butik. Du är en viktig del i besökarens upplevelse och står för värdskap på hög nivå.

Kvalifikationer
Du ska ha konstvetenskaplig eller konstnärlig utbildning, eller påbörjat studier inom dessa ämnen. God kännedom om museets verksamhet och samlingar är meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska och trivs med att prata inför grupper på dessa språk. Vi ser gärna att du behärskar ytterligare språk. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom initiativkraft, samarbetsförmåga och bemötande. Du har ett lyhört och flexibelt förhållningssätt i bemötande och är tålmodig och tydlig. Du kan arbeta effektivt och självständigt, är lösningsorienterad och klarar stressiga situationer.

Vi söker 3-4 personer på 10-50%. Arbetstiderna är schemalagda. Kväll- och helgarbete ingår. Tjänsten pågår från augusti 2019 till februari 2020, eller enligt överenskommelse.

Endast den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (5 kap 10 § HF). Skicka din ansökan till emma.jonsson@skissernasmuseum.lu.se senast den 14 april. Intervjuer sker löpande.

Löneform: månadslön

Kontakt: Emma Jönsson 070 227 53 16

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan!