Vernissage: On the Thresholds of Knowledge

Skissernas Museum och Inter Arts Center presenterar On the Thresholds of Knowledge - en platsspecifik konstutställning i Kungshuset som en del av Lunds universitets 350-årsjubileum.

Vernissage: 6 september 17.00 - 21.00
Kungshuset i Lundagård, Lund

Med verk av internationella och lokala konstnärer reflekterar utställningen över frågor kring vad kunskap är, var den produceras, hur den används och vem kunskap är till för. Det indiska konstnärskollektivet Raqs Media Collective gör ett platsspecifikt verk som sträcker sig över flera rum i huset och som fungerar som en ryggrad för utställningen. Universitetet är en vital del av Lund, men är också en sluten institution. I den här utställningen öppnas för första gången hela Kungshuset för allmänheten och besökare ges möjlighet att fritt vandra i huset och på alla våningsplan upptäcka både byggnaden och konstverken.

Projektet samproduceras av Skissernas Museum och Inter Arts Center och är en del av Lunds universitets 350-årsjubileum.

Deltagande konstnärer:
Meriç Algün, Christian Bang Jensen, Heman Chong, Elena Damiani, Nicoline van Harskamp, Hassan Khan, Myriam Lefkowitz, Henning Lundkvist, Alessandro Perini, Raqs Media Collective, Emilija Škarnulytė, Christian Skjødt, Magnus Thierfelder.

Läs mer: http://www.lu.se/event/exhibit...

Öppettider
On the Thresholds of Knowledge
Kungshuset i Lundagård

Tor-fre 14.00 - 20.00
Lör-sön 12.00 - 17.00
Obs: Stängt 15 september


Dubbellogotyp-LU350-ENG-svart.png#asset:1537


Kommande evenemang

Visar 0 resultat