Andy Goldsworthy, Oak Spits Dumfriesshire, Skottland 19 Juni 2015 © Andy Goldsworthy

Vernissage Andy Goldsworthy – Drawing a Line

Välkommen till vernissage! Museichef Patrick Amsellem hälsar välkommen och öppnar utställningen kl. 18.00 i närvaro av konstnären Andy Goldsworthy. Fri entré.

Detta är den första utställningen I Skandinavien med den brittiske konstnären Andy Goldsworthy. Sedan mitten av 1970-talet har Goldsworthy arbetat över hela världen och skapat tillfälliga och permanenta konstverk som ofta är djupt rotade i ett landskaps sociala sammanhang och historia.Goldsworthy gör platsspecifika verk i museets salar och visar också film och fotografi från senare tid samt ett urval teckningar och skisser relaterade till många permanenta projekt i naturen och i urbana offentliga landskap runt omkring i världen.

Goldsworthy har arbetat över hela världen, från Arktis, Mexikos öken och Australiens regnskogar till Rio de Janeiro, Moskva och New York. Hans verk finns i många viktiga samlingar på institutioner som San Francisco Museum of Modern Art, Los Angeles County Museum of Art, Tate i London och Storm King Art Center i New York. Han har också haft ett stort antal utställningar på gallerier och museer världen över, bland annat på Metropolitan Museum of Art, New York, National Gallery of Art, Washington DC, och Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Madrid. Han föddes 1956 i Cheshire, England, och bor och arbetar sedan mer än 30 år i Skottland.

Läs mer om utställningen

Leaning Into the Wind Trailer

Kommande evenemang

Visar 2 resultat