Thursday Sessions: Rytm i konst och musik. Elli Hemberg – en sökare

Varje torsdag har Skissernas Museum öppet till 21.00 och bjuder in till olika evenemang under titeln Thursday Sessions. Varför inte börja kvällen med att följa med på en guidad visning, kl. 17.00 på engelska och 18.00 på svenska. Evenemang och offentliga visningar ingår alltid i den vanliga entrébiljetten.

Välkommen till en kväll tillägnad konstnären Elli Hemberg (1896-1994). Skissernas Museum tillsammans med gäster bjuder in till ett gränsöverskridande program kring konstnären. Specialkomponerad musik till olika verk, tonsatta dikter och aforismer samt rytmiska improvisationer.

Programmet börjar i Svenska salen med en kort presentation av Elli Hemberg med verk från museets samling och följs därefter av ett samtal med Göran Hemberg som moderator och gästspel av Gösta Drugge som berättar om samarbetet med konstnären. Kvällen avslutas med musik i Birgit Rausings sal.

Musiker:
Per Thornberg – tenorsaxofon, kompositioner, arr.
Stefan Wikrén – piano, orgel, sång
Beppe Wackelin – trummor, slagverk, percussion