Still image from: Leaning into the Wind, Andy Goldsworthy, 2017 © Andy Goldsworthy

Thursday Sessions: Leaning Into the Wind, Andy Goldsworthy + guidad visning med museiechef Patrick Amsellem

Sista chansen att se Thomas Riedelsheimers helt nya film Leaning Into the Wind (2017), som fokuserar på Andy Goldsworthys permanenta projekt.

Andy Goldsworthy arbetar sedan mitten av 1970-talet med tillfälliga och permanenta konstverk som är djupt rotade i ett landskaps sociala sammanhang och historia. Hans konst handlar ofta om möjligheten att röra sig fritt i naturen, även över privat mark – en rättighet som tas för given i Skandinavien, men som är omstridd på många andra platser. Hela världen är hans arbetsplats och hans verk finns i samlingar på många stora institutioner. Han föddes 1956 i Cheshire, England, och bor och arbetar sedan mer än 30 år i Skottland. Drawing a Line är konstnärens första utställning i Skandinavien.

17.00 Guidad visning på engelska.

18.00 Specialvisning av Goldworthys utställning Drawing a Line med museichef Patrick Amsellem.

19.00 Filmvisning av Leaning Into the Wind i Birgit Rausings sal, 1 tim 33 min.

Se trailer till Leaning Into the Wind