Still image from: Leaning into the Wind, Andy Goldsworthy, 2017 © Andy Goldsworthy

Thursday Sessions: Filmvisning Leaning Into the Wind – Andy Goldsworthy

För första gången i Sverige visas nu Thomas Riedelsheimers helt nya film Leaning into the Wind (2017), 1 tim 33 min.

Riedelsheimer har tidigare skildrat Goldsworthys arbete i den hyllade Rivers and Tides, Andy Goldsworthy Working with Time (2001). Men medan den fokuserar på konstnärens flyktiga installationer kretsar Leaning Into the Wind, som spelades in under fyra år, kring Goldsworthys permanenta projekt.

Andy Goldsworthy är just nu aktuell med utställningen Drawing a Line på Skissernas Museum. Sedan mitten av 1970-talet har han arbetat över hela världen och skapat tillfälliga och permanenta konstverk som ofta är djupt rotade i ett landskaps sociala sammanhang och historia.

Under Lunds Konstkväll den 21 oktober visas även Rivers and Tides: Andy Goldsworthy Working with Time (2001).

Varje torsdag har Skissernas Museum öppet till 21.00 och bjuder in till olika evenemang under titeln Thursday Sessions. Evenemangen ingår alltid i den vanliga entrébiljetten, och dessutom erbjuder vi en guidad visning klockan 18.00.

Leaning Into the Wind Trailer