Thursday Sessions: Filmvisning av Rivers and Tides, Andy Goldsworthy Working with Time

Sedan mitten av 1970-talet arbetar Andy Goldsworthy med tillfälliga och permanenta konstverk som är djupt rotade i ett landskaps sociala sammanhang och historia. Hans konst handlar ofta om möjligheten att röra sig fritt i naturen, även över privat mark – en rättighet som tas för given i Skandinavien, men som är omstridd på många andra platser.

Andy Goldsworthy arbetar över hela världen och hans verk finns i samlingar på många stora institutioner. Han föddes 1956 i Cheshire, England, och bor och arbetar sedan mer än 30 år i Skottland.

Under utställningsperioden visar Skissernas Museum Thomas Riedelsheimers hyllade dokumentär om Andy Goldsworthy, Rivers and Tides (2001). Museet visar också för första gången i Sverige Riedelsheimers helt nya film Leaning Into the Wind (2017), som fokuserar på Goldsworthys permanenta projekt.

Kommande filmvisningar:

Torsdag 25 januari  Thursday Sessions: Filmvisning Leaning Into the Wind, Andy Goldsworthy 19.00 i Birgit Rausings sal, 1 tim 33 min.

Leaning Into the Wind Trailer