Skiss, Carl Fredrik Reuterswärd, 1989

Thursday Sessions: Temakväll Reuterswärd + Boksläpp för Tryck/The Prints

Skissernas Museum & Arena bokförlag bjuder in till Thursday Sessions med samtal, workshop och boksläpp – allt med en koppling till konstnären Carl Fredrik Reuterswärd.

18:00 berättar Thomas Millroth tillsammans med museichef Patrick Amsellem om Reuterswärds verk på museet och presenterar och samtalar kring den nyutgivna boken Tryck/The Prints.

Workshop:
Museets Skapande verkstad har öppet för studenter och vuxna med en workshop kring temat – kom och skapa i Carl Fredrik Reuterswärds anda. Prova att slå knut på olika föremål i din skiss! Utforska knutens möjligheter och svårigheter utifrån materialet i vår verkstad. Vad vill du slå knut på? Allt är böjligt och möjligt på pappret. Drop in 18 – 20 i museets Skapande verkstad.

Om boken Tryck/The prints:
Carl Fredrik Reuterswärd var inte bara en av det sena 1900-talets mest internationella och inflytelserika svenska konstnärerna, han var också en flitig grafiker. I verkstaden hade han ofta sitt experimentrum. Tryck/The Prints är en resonerande katalog om hans grafik inklusive affischer och artists´ books. Kommentarer är skrivna av Annerose Kessler, Norbert Nobis och Thomas Millroth, som också är en av bokens redaktörer. Det har blivit en omfattande och vacker bok formgiven av Christer Jonson. Det finns  en begränsad upplaga, som innehåller originalverk av konstnären.

Välkomna att glida runt i Skissernas Museums butik och foajé. Till försäljning finns öl, vin, alkoholfritt och mingeltallrikar från restaurangen På Skissernas. Museet har kvällsöppet till 21.00, så glöm inte att ta en titt på utställningarna.

Entré 80kr, pensionär 60kr, student/upp till 25 år fri entré.