The Edge of Here and the End of Now, 2017 (detail), site specific intervention, Kungshuset Lund, Foto: RAQS

Thursday Sessions: Raqs Media Collective – Artist talk

Raqs Media Collective är ett konstnärskollektiv baserade i New Delhi. Utöver att vara konstnärer agerar de bland annat som curatorer, ger ut böcker och håller föreläsningar. Raqs arbetar över hela världen och anses av många vara bland de viktigaste nu verksamma konstnärerna. Deras arbete har visats på bland annat Documenta, Manifesta och biennaler i Sao Paolo, Istanbul, Shanghai, Sidney och Taipeh och gruppen var även kuratorer för den 11e Shanghaibiennalen.

Just nu är de aktuella med grupputställningen On the Thresholds of Knowledge, som öppnar på Kungshuset i Lund den 6 september. De medverkar med en platsspecifik installation som sträcker sig över flera rum och fungerar som en ryggrad för utställningen. I samband med detta gästar Shuddhabrata Sengupta museet och berättar om Raqs konstprojekt och praktik.

Samtalet kommer att vara på engelska.

Som vanligt på torsdagar är museet öppet till 21, så det finns gott om tid att gå runt i samlingarna under kvällen. 18.00 äger en guidad visning av museet rum. Mat och dryck finns till försäljning i restaurangen.

raqsmediacollective.net