Studentguide Johan K. Jensen Foto: Emma Krantz/Skissernas Museum

Temavisning med studentguide: Modernitetens olika ansikten

Följ med på temavisning med en av Skissernas Museums studentguider!

Studenterna kommer från olika fakulteter vid Lunds universitet. Genom att erbjuda visningar med studenter med olika bakgrund kan museets samlingar ses genom nya ögon, och museet erbjuda visningar med olika teman beroende på studentens bakgrund, studier och intresse.

Modernitetens olika ansikten - Temavisning med Vladimir Okhnich som läser masterprogrammet i tillämpad kulturanalys.

Visningen tar utgångspunkt i modernitetens stora samhällsbyggen och drömmar som aldrig förverkligades, om olika sätt att se på historien och försök att rätta stora misstag, om det moderna livet och vikten av att hitta sig själv. Visningens milstolpar är Världsutställningen i Paris 1937, tävlingen om utformningen av en ridå för Förenta Nationerna och Berlinmurens fall.

Visningen är på mellan 30-45 min och ingår i entrébiljetten.