Åkervinda Foto: Annika Marmén. Kristina Issa Foto: Donovan Von Martens. Ved Foto: Janne Segerström.

Skissernas Night #4

Det är dags för årets sista Skissernas Night. Ta med dina vänner, ät och drick gott, bli överraskad, inspirerad och fördjupa dig i konsten under dessa händelserika kvällar med fri entré.

17.15 Guidad visning av Andy Goldsworthy – Drawing a Line

17.45 Guidad visning av Andy Goldsworthy – Drawing a Line (på engelska)

18.00-19.00 Samtal: The Makeup Designers – Love Larson och Eva von Bahr möter Kerstin Berggren (Birgit Rausings sal)

18.30 - 20.30 Skapande verkstad med Pop Up Lab

19.15 Live: Åkervinda (Bryggan, Svenska salen)

19.30 Performance: BLüGD (Birgit Rausings sal)

20.00 Guidad visning med konstnären Clay Ketter (Svenska salen)

20.15 Live i foajén: Kristina Issa

21.30 Live: VED (Birgit Rausings sal)

23.00 Museets stänger

Love Larson och Eva von Bahr i sin studio. Foto Anette Nantell

Eva von Bahr och Love Larson i sin studio. Foto Anette Nantell

Samtal: Kerstin Berggren möter Oscarsnominerade Love Larson och Eva von Bahr

De dubbelt Oscarsnominerade maskörerna Love Larson och Eva von Bahr får folk att tvivla på om vad de ser är verkligt eller inte. Deras fantastiska förmåga att arbeta med filmkaraktärers transformation har lett till flera utmärkelser däribland Guldbaggen för bästa mask/smink till filmen Jätten. Duon nominerades så sent som i år till en Oscar i kategorin bästa makeup och hår för filmen En man som heter Ove. Nomineringen är deras andra. Tillsammans har de arbetat på mer än 60 långfilmer, tv-serier och reklamfilmer runt om i världen. På Skissernas Night samtalar kulturjournalisten Kerstin Berggren med Love och Evas om den spännande kreativa processen bakom deras arbete.

Kerstin Berggren, kulturjournalist och radioprofil, är för många känd från Spotlight – en kulturpodd i Sveriges Radio där den skapande processen och gränsöverskridande står i fokus. Berggren har under året lett ett flertal samtal på Skissernas Museum.

Se mer av Love och Evas arbete på The Makeup designers themakeupdesigners.se

Musik: Kristina Issa

Musikern och låtskrivaren Kristina Issa från Göteborg har under det senaste åren turnerat i Sverige och Europa med föreställningen Arabic Spring. Bandet Kristina Issas med musiker från folkmusik och jazz framför tillsammans egensinnig impro-pop med en dramatisk närvaro. Under Skissernas Night gör Kristina Issa en unik spelning och set-up i museets foajé.

Musik: VED

Malmös älsklingar VED startades som ett soloprojekt av Mattias Nihlén med inspiration från filmmusik, progressiv rock, tidig elektronisk musik och folkmusik. VED är idag ett uppskattat liveband som levererar rytmisk, repetitiv och hypnotisk instrumentalmusik. I museets överbyggda innergård med spegeltak kommer VED att avsluta kvällen med helt nytt material ackompanjerat av Olof Wergrens visuals.

Musik: Åkervinda

Vokalensemblen som ger gamla folksånger nytt liv i progressiva, medryckande arrangemang. Med rötterna i jazz och folkmusik sätter de fyra sångerskorna från Sverige och Danmark en nyfiken prägel på den nordiska sångskatten.

Performance: BLüGD - G(Y)ARN

G(Y)ARN är ett samarbete mellan konstnärerna Alexandra Baxe och Julia Hagström. Ett intimt möte mellan kontrast och rörelse där garnet tar rollen som tredje medlem av duon.

Skapande verkstad: Paper engineering – Pop Up Lab Workshop

Vill du lära dig att göra pop up och bemästra magin – få ett platt papper att växa till ett överraskande scenario? Är du en av dem som fascineras över de där korten och böckerna där innehållet liksom poppar upp när de öppnas? Ta chansen att prova på några olika tekniker och gör ett eget pop up-projekt! Vi utgår från Skissernas Museums rika samling av konstverk som inspiration.

Popupexperterna Lena Ignestam, Malmö & Christina Bredahl Duelund, Köpenhamn driver tillsammans det konstnärliga samarbetet Pop Up Lab sedan 2012, med inriktning unika popup-konstböcker, scenografi, utställningar och kurser. De är utbildade konstnärer på Det Konglige Danske Kunstakademi i Köpenhamn och jobbar med offentlig konst, skulptur, installation, teckning och animation. Med popup-teknik producerar de rörliga och rumsliga teckningar på olika teman.

Guidad visning med Clay Ketter

Följ med på en guidad specialvisning i museets samlingar med konstnären Clay Ketter.


Kommande evenemang

Visar 0 resultat