Thursday Sessions del 1: Samtal och workshop med fotograf Olof Grind

Som vanligt på torsdagar har museet kvällsöppet till 21.00. Denna kväll delas Thursday Sessions upp i två delar – först har vi äran att ha med oss fotografen Olof Grind och efter det så bjuds det på konstquiz som belyser allt utom det normativa, av och med Historielabbet!

17.15 Öppen föreläsning och samtal med Olof Grind
Den unga, stockholmsbaserade fotografen Olof Grind kommer till museet för att berätta om sitt konstnärskap, fotografi i offentliga miljöer, sitt förhållande till estetik och hur fotograferandet är en väg att bryta normativa ramar.

18.00 Fotografisk övning med Olof Grind, anmälan krävs
Efter samtalet kommer det att hållas en fotografisk övning där du som deltagare får möjlighet att fotografera tillsammans med Olof Grind. Ta med din systemkamera, mobil eller använd den gemensamma kameran som finns på plats. Övningen varar 1–1,5h.

Endast 15 platser till fotoövningen, för anmälan skicka ett mail till elina.carlstein@skissernasmuseum.lu.se

Om Olof Grind:
Olof Grind är en autodidakt fotograf som är uppväxt vid en sjö utanför Falun i Dalarna. Som barn tillbringade han största delen av sin tid med att utforska skogar och dalar. När Grind började fotografera som 13-åring var naturen det element som fascinerade honom mest och som han jagade efter i form av abstrakta bilder på floder och sjöar. Några år senare tog porträttfotograferandet över mer och mer, men hans känsla av samhörighet med naturen fanns fortfarande kvar som en självklar del i val av miljöer och platser.

Som queer nittiotalist försöker Grind med sitt fotograferande bryta loss från de cementerade normativa ramarna som omgivningen konstant prackar på oss. Det är i känslorus som han arbetar som bäst, oavsett om det är lycka, hjärtesorg eller melankoli. Grinds skapande handlar till stor del om ett sökande efter en plats och identitet i sig själv, i världen och i samhället. Målet – att skildra det oerhörda, orörda och genuina som finns dels hos varje person men också i naturen och världen runtomkring oss.

Grind ställde ut på Fotografiskas höstsalong 2015 som juryns val och håller nu på med en fotobok och en dokumentärfilm där han reste runt i sydstaterna i USA en månad innan det amerikanska presidentvalet 2016.

Instagram: https://www.instagram.com/olof...
Hemsida: http://olofgrind.se/
Blogg http://dmtr.se/

Kommande evenemang

Visar 0 resultat