Linda Spåman, De dödas blommor, 2018 Foto: Ylva Smedberg

Samtal med Svenska Tecknare och Linda Spåman: Vad händer med mina krukväxter när jag dör?

Under hösten öppnade Linda Spåman pop-up-växtbutiken De dödas blommor. En plats där krukväxterna från de döda och deras dödsbo fick ett nytt hem. Vad händer med det som vårdats och vattnats, vad händer med våra ägodelar när vi dör?

Planen var att utforska hållbarhet, konsumtion och etiska frågor vid livets ände och skapa en mötesplats för samtal om det vi inte helt förstår – döden. Men projektet utvecklades till mycket mer – tillsammans med inbjudna konstnärer och olika performanceverk uppstod samtalet och berättelsen. En meditationsgrupp startades. En teatergrupp grundades. Och hur ser framtidens bårtäcke ut? Blomsterbutiken är ett allkonstverk med fokus på livets sista resa.

Möt Linda Spåman i ett samtal kring kreativa dominobrickor som leder vidare till nya projekt, modet att bjuda in och styrkan i att mötas. Samtalet leds av Helena Bergendahl, illustratör och verksam inom Svenska Tecknare Väst.

Linda Spåman är illustratör, perfomancekonstnär, scenograf och Äkta Spåman baserad i Göteborg. Bland utgivna titlar finner vi bl.a. Misslyckat självmord i Mölndals bro och Äkta Spåman och Från barn till död.

Premiär för Restaurang På Skissernas After Work – Thirsty Sessions
På torsdagar öppnar restaurangen upp för After Work-häng i museets foajé från kl. 16.00. Dryck och lättare tilltugg står på menyn. Passa på att ta något gott innan eller efter du besökt museets utställningar eller program!

Kommande evenemang

Visar 2 resultat