Samtal: Martin Fröst möter kulturjournalisten Kerstin Berggren

Skissernas Museum avslutar ett fantastiskt år med ett unikt besök av Martin Fröst, en av världens mest efterfrågade musiker. Under december har Fröst framträtt i Montreal, Qubec City, New York och Amsterdam. Nu avslutar han säsongen på Skissernas Museum i Lund!

Denna kväll får vi möta klarinettisten och dirigenten Martin Fröst i ett personligt samtal om musikalisk kreativitet och banbrytande samarbeten. Samtalet leds av kulturjournalisten Kerstin Berggren. Frösts album finns till försäljning, och i foajén är det bar, musik och skivsignering.

Som solist på världens ledande konsertscener förtrollar Martin Fröst publiken med sin magiska klarinett och starka scenpersonlighet. Som dirigent och ledare för olika ensembler vidgar han ramarna för vad en orkester kan vara. För Martin Fröst finns inga gränser: ”Jag har alltid haft en längtan att försätta mig i någon sorts ovisshet, att försöka ruska om mig själv. Kanske ibland också ruska om musikvärlden eller hitta nya dörrar in i framtiden”.

I sitt senaste stora projekt, den hyllade föreställningen ”Genesis”, utforskade Fröst tillsammans med Kungliga Filharmonikerna den klassiska musikens ursprung och utveckling, en musikhistorisk resa i tid och rum där äldre musik möter helt nyskriven. Föreställningen resulterade även i det uppskattade albumet ”Roots”. Alldeles nyutkommet är hans senaste album, ”Quartet for the End of Time” av Olivier Messiaen.

Kerstin Berggren är för många känd från ”Spotlight” – en kulturpodd i Sveriges Radio där den skapande processen och gränsöverskridande står i fokus. Berggren har under året lett ett flertal samtal på Skissernas Museum.

Läs mer: Martin Fröst

Ordinarie entré: 80 kr, pensionärer och anställda vid LU 60 kr, fri entré för studenter / under 25 år / årskortsinnehavare. Begränsat antal platser. Boka plats på info@skissernasmuseum.lu.se / tel. 046-222 72 83. Biljetter hämtas och betalas den 15 december från kl. 17. Reserverade, ej betalda biljetter släpps kl. 18.30.

Utställningar och butik är öppna till kl. 21. Passa på att köpa nytt årskort för 2018 – en perfekt julklapp!