Thursday Sessions: Filmvisning – Peggy Guggenheim Art Addict

Varje torsdag har museet kvällsöppet till kl. 21.00. Under namnet Thursday Sessions bjuder vi in till olika program och guidade visningar på svenska och engelska som ingår i entrébiljetten. Denna kväll visar vi filmen Peggy Guggenheim Art Addict.

• 17.00 Guidad visning av museet på engelska
 • 18.00 Guidad visning av museet på svenska
 • 19.00 Peggy Guggenheim Art Addict (språk: engelska)

Om filmen:
Peggy Guggenheim var sin tids främsta konstsamlare och ett societetslejon utan like. Som brorsdotter till konstgurun Solomon R. Guggenheim kom det sig kanske naturligt, men efter hennes fars bortgång på Titanic lämnades Peggy med en högst blygsam förmögenhet, som hon sedan transformerade till 1900-talets främsta konstsamling. Filmen ger en unik inblick i en av historiens mest egensinniga och viljestarka kvinnors liv, en kvinna som från grunden omformade vår moderna konstvärld.

Regissör: Lisa Immordino Vreeland
 Utgivningsår: 2015