Performance Croquis med Karavan. Foto Caroline Andersson/Skissernas Museum

Performance Croquis med Karavan (Nycirkus Malmö)

Kom och teckna! Alternativ kroki för alla  – erfarna som oerfarna tecknare! Vid sommarens Performance Croquis intar cirkusartister från scenkonstkollektivet Karavan i Malmö museets skulpturpark. Vi kan lova ett udda möte mellan nycirkus, kroki och konst – en upplevelse där du som deltagare är en viktig del av helheten.

Pågår 2 x 20 min med paus. Teckningsmaterial finns att låna – inga förkunskaper krävs. Begränsat antal platser, först till kvarn. Vid dåligt väder flyttar vi in (medhavt teckningsmaterial endast bestå av torra pennor mm).

I samarbete med Sommarlund.

Kroki (av franska croquis ’skiss’) är en snabb, skissartad teckning efter levande modell. De ofta snabba kroppsstudierna har utgjort en betydande grund inom konstnärlig utbildning inom den västerländska konsten.