Grafik: Sofia Rydberg. Utsnitt ur Air Fer et Eau av Robert Delaunay

Lund contemporary

Lördag 4/2 

kl. 12.30       Musikalisk rundvandring på Skissernas Museum 
Musikerstudenter från Musikhögskolan i Malmö framför musik av musikhögskolans kompositionsklass. Styckena är inspirerade av utvalda konstverk på Skissernas Museum och framförs i direkt anslutning till konstverken i fråga. Musiken fungerar på så sätt som en ”guide” som leder publiken genom museets utställningar.

kl. 15.30       Föreläsning: musik, konst och intermedialitet
Mats Arvidson, docent i musikvetenskap och universitetslektor i intermediala studier, föreläser om intermedialitet och förhållandet musik/bildkonst, bl.a. med utgångspunkt i Världsutställningen i Paris 1937.


Söndag 5/2

kl. 12.00        Kammarmusik med Kulturskolan
Konsert med elever från Kulturskolan Lund. Minimalistisk musik för preparerade gitarrer samt sentida kompositioner för stråkkvartett utlovas. Ett helt nyskrivet stycke från musikhögskolans kompositionsklass uruppförs, liksom musik komponerad av kulturskoleleverna själva. Medverkar gör gitarrensemblerna Gitarrvaganza och Galacticos Guitars, samt stråkkvartetten Lunds fyra stråkar.

kl. 16.00        Musica Vitae och Ruby Hughes
Stråkorkestern Musica Vitae framför ett varierat program tillsammans med den uttrycksfulla engelska sopransolisten Ruby Hughes. Det bjuds på engelsk och rysk repertoar och bland annat framförs musik av brittiske kompositören Huw Watkins, skriven speciellt för Ruby, liksom ryska sånger av Osvaldo Golijov. Violin och musikalisk ledning: Malin Broman. Arrangeras i samarbete med Musik i Syd.

Samarbete med Odeum. Samtida musikfestival med anknytning till Skissernas Museums samlingar. 

Kommande evenemang

Visar 2 resultat