KULTURNATTEN på Skissernas Museum

Under Kulturnatten håller Skissernas Museum självklart extra öppet, med fri entré! Programmet innehåller en presentation av Charlotte von Poehls nya bok, visningar av Andy Goldsworthys utställning, Skapande verkstad och ett artist talk med konstnären Nathan Coley. För tider och mer information, se nedan.

Program:
17.30 Bokpresentation och samtal: Charlotte von Poehl och Kerstin Berggren
19.30 Artist talk: Nathan Coley
18.00 – 20.00 Skapande verkstad inspirerad av Andy Goldsworthy
20 min visningar av Andy Goldsworthy: Drawing a Line
kl 18 och 19 på engelska. Kl.20, 21 och 22 på svenska

Bokpresentation och samtal: Charlotte von Poehl och Kerstin Berggren
Kulturjournalisten Kerstin Berggren samtalar med konstnären Charlotte von Poehl kring process och arbete. Den helt färska boken Patchworks: Charlotte von Poehl går att köpa till specialpris under kvällen.

Charlotte von Poehl kommer från Lund men är numera verksam i Paris. Hon kombinerar minimala gester med enveten repetition, för att skapa sina tidskrävande, poetiska verk. I samband med den nyligen avslutade utställningen Patchworks på Skissernas Museum, producerades boken med samma namn. Här beskrivs Charlotte von Poehls konstnärskap i nyskrivna texter, och en stor del ägnas också åt The Notepiece, ett verk som kom till då von Poehl under en lång period regelbundet besökte och utforskade arkiven på Skissernas Museum.

Kulturjournalisten och radioprofilen Kerstin Berggren är för många mest känd från Spotlight - ett program i Sveriges Radio där den skapande processen och gränsöverskridande i alla former står i fokus.

Artist talk: Nathan Coley
(På engelska)
I nordöstra delen av Lund växer den nya stadsdelen Brunnshög fram. Lunds domkyrka driver ett stort bostadsprojekt i stadsdelen som även innehåller en konstsatsning till vilken den brittiske konstnären Nathan Coley bjudits in. I kvällens artist talk kommer han både att visa tidigare verk och berätta om sitt arbete med Brunnshögsprojektet. Jes Fernie, brittisk curator, introducerar gestaltningsuppdraget och Coleys medverkan. I samarbete med Lunds domkyrka.

Skapande verkstad
Bli inspirerad av Andy Goldsworthys utställning och utforska naturmaterial som torkat kaveldun i museets verkstad. Kaveldun är just det material som konstnären har använt i sina stora installationer på museet. Drop-in.

Visningar: Drawing a Line
Följ med på en lagom lång visning av Andy Goldsworthys utställning Drawing a Line. Under 20 minuter presenterar museets pedagoger utställningens olika delar och ger dig spännande ingångar till konstnärens process och verk.Kommande evenemang

Visar 1 resultat