Gunilla Palmstierna-Weiss. Foto: Statens Musikverk, 2017

Kulturnatten: Gunilla Palmstierna-Weiss

Välkomna till Kulturnatten i Lund på Skissernas Museum – en helkväll med samtal, workshop, visningar och fri entré. 

17.00 – 21.00 Skapande verkstad
17.00 Visning: Svenska salen (eng)
18.00 Samtal Gunilla Palmstierna-Weiss och  Kerstin Berggren
19.00 Visning: Internationella salen 
20.00 Visning: Konstverkets födelse
21.00 Visning: Mexikanska samlingen (eng)

Samtal: Gunilla Palmstierna-Weiss

I Birgit Rausings sal välkomnar vi en av vår tids mest kända scenografer – Gunilla Palmstierna-Weiss! I ett samtal med kulturjournalisten Kerstin Berggren får vi lära känna den världsberömda konstnären, kostymören, keramikern och scenografen Gunilla Palmstierna-Weiss genom nästan ett helt århundrade. 

Gunilla Palmstierna-Weiss arbeten finns som offentliga konstverk, scenografi i Bergmans uppsättningar och i Moderna Museets och Nationalmuseums samlingar. Palmstierna-Weiss växte upp under exceptionella förhållanden med andra världskriget tätt inpå. Hon gifte sig senare med författaren och regissören Peter Weiss.

"Scenografin är en del av ett teaterstycke. Pjäsen ingår i ett socialt sammanhang. Scenografin har när den är som bäst en stor uppgift att understryka och förtydliga pjäsens innehåll. Särskilt viktigt känns det för mig när det gäller pjäser som visar nya vägar och möjligheter; på vilka sätt vi kan ändra våra levnadsvillkor, såväl de inre psykologiska som de yttre politiska." - Gunilla Palmstierna-Weiss

Skapande verkstad: skapa en scenografimodell

En workshop inspirerad av scenografen Gunilla Palmstierna-Weiss där vi skapar modeller till scenrum och utforskar dekorens möjligheter. Vi bygger scenografimodeller av kartong och undersöker hur färger och materialval kan bidra till att förmedla känslor, stämningar och berättelser. Drop in. Både vuxna och barn kan delta. Från 7 år och uppåt.

Museets restaurang På Skissernas har självklart öppet. Under kvällen finns möjlighet att äta trerättersmeny eller bara ta ett glas vin i baren. För bordsbokning: bord@paskissernas.se

Kommande evenemang

Visar 0 resultat