Meta Isæus-Berlin, Rening. Bronsfontän Lunds tingsrätt, 2018. Foto: Meta Isæus-Berlin

Konstnärsamtal med Meta Isæus-Berlin

Välkomna till ett samtal med konstnären Meta Isæus-Berlin och Statens konstråds curator Kristina Möster Nilsson. 

Vi tar del av arbetsprocessen med det nya offentliga verket Rening av Meta Isæus-Berlin som just installerats vid Lunds tingsrätt. Kvällen ger en unik möjlighet att få en ingång till ett av stadens permanenta offentliga verk i ett möte med upphovskvinnan. Har du några frågor som du vill ställa till konstnären? Det kommer finnas utrymme för publikfrågor efter samtalet!

Rening är en bronsfontän i två delar placerad i dammen längs fasaden på Lunds tingsrätt. På vintern ersätts vattnet av värme då Rening får en temperatur så att is och snö smälter.   

Meta Isæus-Berlin, är född 1963 i Stockholm, där hon också är bosatt. Sedan 1990-talet är Isæus-Berlin en tongivande konstnär verksam inom måleri och installationskonst. Symbolik blandas med det till synes realistiska i hennes konst. Meta Isæus-Berlins konst har visats på en rad svenska och internationella konstarenor, bl.a. biennalerna i Istanbul och Venedig (1997) och Melbourne (1999). Parallellt med uppdraget för Lunds tingsrätt gjorde Isæus-Berlin en hyllad och debatterad skiss för Uppsala domkyrka, som inte kom att uppföras. 

Kristina Möster Nilsson är curator för permanent konst på Statens konstråd med uppdrag som projektledare för konstnärlig gestaltning på Lunds nya tingsrätt.

Plats: Birgit Rausing Sal
19:00 Introduktion 
19:10 Samtal
20:00 Slut

Kommande evenemang

Visar 0 resultat