Khamlane Halsackda, Daniel Persson. Foto: AdeY.

Konstkväll: Performance Croquis med Khamlane Halsackda, Daniel Persson och AdeY

Så är det dags för årets Konstkväll i Lund som ger möjligheten att stifta bekantskap med stadens konstliv. På museet blir det specialvisningar och säsongens första Performance Croquis. Fri entré 17.00–23.00.

Performance Croquis: Kromatik

Alternativ kroki för alla – erfarna som oerfarna tecknare! Teckningsmaterial finns att låna. Begränsat antal sittplatser, först till kvarn.

Performance Croquis kommer kvällen i ära i form av performanceverket Kromatik. En duett som utförs av Khamlane Halsackda och Daniel Persson. Konstnärerna andas liv i bilder som tagits av fotografen AdeY. Med hjälp av kroppen som duk uppnås sårbarhet. AdeY möjliggör omedelbar koppling mellan publik, artist och omgivning.

Brittiske fotografen och koreografen AdeY fångar moment av socialt förtryck, humor, isolering, ångest och depression. Dessa stunder avslöjar att vi inte enbart förändrar förhållandet till vår miljö utan att vår miljö anpassar sig till vad vi blir.

Khamlane Halsackda, konstnär, koreograf och regissör som sedan 2006 har han arbetat autobiografiskt. Han  erbjuder detta som ett sätt att uppmuntra öppenhet i sig själv och därmed i andra.

Daniel Jeremiah Persson är baserad i London sedan 2011. Psykologi, resande och tvärvetenskaplig praxis med fotografering, film och poesi är grundläggande för hans kroppsverk.    

Performance Croquis:
19.00–19.25 i Birgit Rausing sal
20.00–20.25 i Birgit Rausing sal

20 min guidade visningar:
17.00 Svenska salen
18.00 Memory Matters (eng)
19.00 Svenska salen
20.00 Memory Matters
21.00 Svenska salen (eng)
22.00 Memory Matters


Kommande evenemang

Visar 1 resultat