Foto Johan Persson

Konstberättelser: Känsligt läge!

Få saker väcker så starka känslor som offentlig konst! Konstverk kan hyllas eller hatas, skapa gemenskap eller utanförskap. Offentlig konst kan till och med vandaliseras i affekt. Att ett verk är ”fint” eller ”fult” är sällan hela svaret på alla de känsloyttringar som konst väcker. Välkommen på temavisningen Känsligt läge! med Karin Annebäck där vi fördjupar oss i starka reaktioner på offentliga konst.

Vad är Konstberättelser?
Är du nyfiken på konst och vill lära dig mer om vilka historier konst egentligen berättar – om en särskild person, om samhället, om en viss tid eller plats. Detta är en serie specialvisningar där våra pedagoger ger biografiska, tematiska och historiska inblickar i och utblickar från museets samlingar och tillfälliga utställningar.

Karin Annebäck arbetar som museikoordinator på Skissernas Museum och som lärare på avdelningen för Konsthistoria och visuella studier vid Lunds universitet. Hon driver organisationen Historielabbet – Gör om Gör Rätt, ett kanonkritiskt fortbildningsprojekt för en mer inkluderande konsthistorieskrivning.

14/2 Konstberättelser: Känsligt läge!
7/3 Konstberättelser: Könstruktioner - om konst och könsroller
4/4 Konstberättelser: Hur blev det sen då?
9/5 Konstberättelser och Skapande verkstad: Framtidsestetik

Studerande och unga under 25 år fri entré. I övrigt ordinarie entré till museet. Se pris och rabatter