Foto Johan Persson

Konstberättelser och Skapande verkstad: Framtidsestetik

Visning 18.00, Skapande verkstad 19.00–20.30 (Drop-in)

Välkommen till säsongsavslutning för Konstberättelser. Vi startar med temavisningen Framtidsestetik tillsammans med Karin Annebäck där vi fördjupar oss i både storslagna visioner och dystrare framtidsscenarion. Hur har konstnärer och arkitekter målat upp bilden av framtiden? Vilken potential bär den på? Kan ny teknologi och vetenskapliga framsteg ska leda till nya fantastiska möjligheter? Eller ter den sig istället mörk, hotfull och inhuman?

Efter visningen öppnar vår Skapande verkstad i Birgit Rausings sal för alla kreativa vuxna. Kom och skapa fantasifulla byggnationer, framtidsvisioner och kanske maskiner. Vi står för materialet, deltagande ingår i entréavgiften.

Vad är Konstberättelser?
Är du nyfiken på konst och vill lära dig mer om vilka historier konst egentligen berättar? Kanske om en person? Eller om samhället? Om en viss tid eller kreativ plats? Konstberättelser är en serie specialvisningar där våra pedagoger ger biografiska, tematiska och historiska inblickar i och utblickar från museets samlingar och tillfälliga utställningar.

Studerande och unga under 25 år fri entré. I övrigt ordinarie entré till museet. Se pris och rabatter