INSTÄLLT! Konstberättelser: Kollage – från delar till nya helheter

För allas säkerhet och för att begränsa riskerna för smittspridning ställer vi in vår program- och visningsverksamhet tillsvidare.

Vill du lära mer om konst? Om de historier konsten egentligen berättar – kanske om en person, om samhället, om en tid eller plats. Konstberättelser är en serie specialvisningar där våra pedagoger ger biografiska, tematiska och historiska inblickar i konsten utifrån museets samlingar och tillfälliga utställningar.

Kvällens tema: Kollage – från delar till nya helheter
Hur har konstnärer använt kollage som konstnärlig metod - i konsthistorien och idag? Vad händer när nya samband skapas genom att redan existerande bilder sätts samman? Hur påverkar kollagemetoden den konstnärliga processen och slutresultatet? Möt konstnärer i museets samling och tillfälliga utställning som arbetat med allt från analogt klipp-och-klistrande till högteknologisk digital teknik i säsongens sista konstberättelse om kollage som teknik och metod.

Missa inte att Express Yourself, vår skapande verkstad för vuxna, är öppen före visningen! Här får unga och vuxna möjlighet att skapa och utforska sin kreativitet utifrån kvällens tema.

Torsdag 2 februari – Verkstad och visning: Konsten i staden
Torsdag 5 mars – Verkstad och visning: Konst och samhällsomvandlingar
Torsdag 16 april – Verkstad och visning: Bildberättande
Torsdag 14 maj – Verkstad och visning: Kollage

Studerande och unga under 25 år: fri entré. I övrigt ordinarie entré till museet. Se pris och rabatter.