INSTÄLLT! Konstberättelser: Bildberättande – konsten att berätta i bild

För allas säkerhet och för att begränsa riskerna för smittspridning ställer vi in vår program- och visningsverksamhet tillsvidare.

Vill du lära mer om konst? Om de historier konsten egentligen berättar – kanske om en person, om samhället, om en tid eller plats. Konstberättelser är en serie specialvisningar där våra pedagoger ger biografiska, tematiska och historiska inblickar i konsten utifrån museets samlingar och tillfälliga utställningar.

Kvällens tema: Bildberättande konsten att berätta i bild
Man brukar säga att en bild säger mer än 1000 ord - men hur går det egentligen till? Hur gör konstnärer för att gestalta en berättelse utan att använda ord? Kan en bild illustrera ett helt händelseförlopp? Välkommen till en temavisning i museet samling och tillfälliga utställning som fokuserar på konsten att berätta i bild!

Missa inte att Express Yourself, vår skapande verkstad för vuxna, är öppen före visningen! Här får unga och vuxna möjlighet att skapa och utforska sin kreativitet utifrån kvällens tema.

Torsdag 2 februari – Verkstad och visning: Konsten i staden
Torsdag 5 mars – Verkstad och visning: Konst och samhällsomvandlingar
Torsdag 16 april – Verkstad och visning: Bildberättande
Torsdag 14 maj – Verkstad och visning: Kollage

Studerande och unga under 25 år: fri entré. I övrigt ordinarie entré till museet. Se pris och rabatter.