Fotograf: David Norberg​

Jazz på Skissernas: Sven Erik Lundeqvist Trio

Redan på 60-talet fanns det rum för jazz på Skissernas Museum och genom åren har en lång rad konstellationer tagit plats bland konsten på museet. Nu blåser vi liv i våra jazzrötter genom att under tre höstkvällar presentera en bred repertoar med nordiska jazzmusiker.

De är en trio med passion för swing och improviserad musik rotad i traditionell jazz. Repertoaren består av egna alster och jazzstandards som stilmässigt bottnar i 50-talets bebop-era med referenser som Red Garland, Phineas Newborn och Bobby Timmons. Trion ger sig även ut i mer moderna landskap, där de bygger upp intensiteten.

Gruppens medlemmar har spelat med storheter som Vincent Herring, Jason Marsalis, Gilad Hekselman och Adam Nussbaum.

Trion har nyss släppt sin debutskiva First and Foremost med Storyville Records. Denna kväll bjuder de på en energifylld och engagerande konsertupplevelse med tonvis av själfull jazz med spännande arrangemang.