Fotograf: Therese Lærke

Jazz på Skissernas: North

Fri entré

Redan på 60-talet fanns det rum för jazz på Skissernas Museum och genom åren har en lång rad konstellationer tagit plats bland konsten på museet. Nu blåser vi liv i våra jazzrötter genom att under tre höstkvällar presentera en bred repertoar med nordiska jazzmusiker.

Jazztrion North, från andra sidan sundet, förenar modern minimalism med nordisk jazztradition.

Trions klassiska Jazz Piano Trio-format; piano, kontrabas, trummor, levererar atmosfäriska ljudlandskap att ge sig hän i. Kompositionerna består av enkla melodier i komplexa arrangemang och levereras med snudd på telepatiskt samspel mellan de tre musikerna, som sömlöst rör sig mellan komposition och improvisation.

I klassisk nordisk jazztradition skapar North: Benjamin Nørholm Jacobsen på piano, Martin Brunbjerg Rasmussen på kontrabas and Lasse Jacobsen på trummor, det typiska skandinaviska melankoliska soundet.