Jazz på Skissernas – Sisters of Invention

För allas säkerhet och för att begränsa riskerna för smittspridning ställer vi in vår program- och visningsverksamhet tillsvidare.

Fri entré!

Redan på 60-talet fanns det rum för jazz på Skissernas Museum och genom åren har en lång rad konstellationer tagit plats bland konsten på museet. Under tre vårkvällar presenteras en bred repertoar med nordiska jazzmusiker - ett program för det experimentella, spretiga, svängiga, vemodiga och allt som ryms där emellan.

SISTERS OF INVENTION, systrarna Malin och Karolina Almgren, har blivit hyllade i både Sverige och resten av Europa för sitt unika sound. Med en förkärlek för att blanda genrer, uttryck och influenser utan att förlora sin egen musikaliska identitet är deras musik färgstark och svängig samtidigt som den är poetisk och sårbar. 2016 blev Sisters of Invention utsedda till “best group” på Euro radio jazz competition i Amsterdam. 2017 mottog de p2:s prestigefyllda pris Jazzkatten. Under sin karriär har de hunnit släppa fyra stycken album varav ett tillsammans med det professionella storbandet Bohuslän Big Band.

Jazz på Skissernas våren 2020:
20/2: Jazz på Skissernas: Eka Trio
26/3: Jazz på Skissernas: Post-Sun-Vision