Fotografer: Hanne Hvattum och Maria Sattrup

Jazz på Skissernas: Christina Dahl & Simon Toldam Duo

Redan på 60-talet fanns det rum för jazz på Skissernas Museum och genom åren har en lång rad konstellationer tagit plats bland konsten på museet. Nu blåser vi liv i våra jazzrötter genom att under tre höstkvällar presentera en bred repertoar med nordiska jazzmusiker.

Det här är ett musikaliskt möte mellan två dynamiska konstnärer där ett unikt uttryck skapas. Historier berättas och levs ut i ett musikaliskt tonuniversum som spänner mellan djup inre ro och vilt kaos. Mångfaldigt prisbelönta Christina Dahl är en av Danmarks främsta saxofonister. Hon är kapellmästare och kompositör och har utkommit med tio album i eget namn. Hon utmärker sig med sin själfulla klang och sina lyriska musikaliska tolkningar, från det mest underspelade, intima, till det explosiva. Simon Toldam är kompositör och kapellmästare som har vunnit fyra danska jazz-grammies och två gånger nominerats till årets album/kompositör. Han är officiell festivalkompositör på Copenhagen Jazzfestival och har utkommit med 14 album.

Studerande och unga under 25 år fri entré. I övrigt ordinarie entré till museet. Se pris och rabatter