Foto / Photo Skissernas Museum

Invigning av Cilla Jahns arkiv

Skissernas Museum har inte bara världens största samling med skisser till offentlig konst, museet har även omfattande arkiv med pressklipp, brev, fotografier, projektbeskrivningar och konstnärers personliga anteckningar. Dessa arkiv växer ständigt, precis som samlingen med skisser. Nu har arkivet fått ett nytt tillskott från Cilla Jahn som efter många år som projektledare av offentlig konst donerat sitt omfattande arkiv till Skissernas Museum. Arkivet består av brev, avtal, ritningar, kataloger, fotografier, skisser och pressklipp till många hundra offentliga konstverk i framförallt Stockholm. Cilla Jahn har under åren kommit att arbeta med många av de största byggherrarna som HSB, Wihlborgs, Riksbyggen, Skanska och Stena och med konstnärer som Carl Fredrik Reuterswärd, Edvin Öhrström, Aline Magnusson, Peter Linde och Hertha Hillfon.

14.15 Museichef Patrick Amsellem hälsar välkommen och Anders Svensson, VD för HSB Stockholm, inviger arkivet i Birgit Rausings sal där även utvalt arkivmaterial visas.

15.00 Rundtur i museets arkiv med arkivarie Annie Lindberg (ca 20 min). Anmälan till visning sker på plats (till Annie Lindberg) – begränsat antal platser.

Studerande och unga under 25 år fri entré. I övrigt ordinarie entré till museet. Se pris och rabatter