Finissage Memory Matters: Konstnärssamtal med Haroon Gunn-Salie

Denna söndag tillägnar vi utställningen Memory Matters och vi gästas av den Sydafrikanska konstnären Haroon Gunn-Salie som berättar om sitt konstnärskap. 

Program:
13.00 Visning av Memory Matters
14.30 Konstnärssamtal med Haroon Gunn-Salie (engelska)
15.30 Temavisning med studentguide

Memory Matters finissage blir även det publika startskottet för Haroon Gunn-Salies konstnärsresidens på Skissernas Museum som han gör tillsammans med den brasilianska konstnären Aline Xavier 19/2–31/3.

Haroon Gunn-Salie har en bakgrund i Kapstadens graffitiscen. Under studietiden inriktade han sig på̊ skulptur och arbetar idag med dialogbaserade och platsspecifika verk. För Gunn-Salie har konsten ett socialt mål och är ett viktigt verktyg för förändring – genom estetiska och emotionella dimensioner kan den tala till oss på andra sätt än texter och historieböcker. I många av sina verk undersöker han hur arvet efter apartheid fortsätter att påverka det kollektiva medvetandet i dagens Sydafrika. Med konstnärliga interventioner visar Gunn-Salie att historien inte bara är något som hänt och som vi står passiva inför. I stället menar han att vi kan förändra, göra skillnad och förskjuta maktförhållanden genom att försöka skriva om historien på ett sätt som inkluderar fler perspektiv.

Haroon Gunn-Salie föddes 1989 i Sydafrika och är verksam i Kapstaden och Johannesburg. Hans verk har visats på bland annat Guggenheim Museum, Bilbao, Venedigbiennalen, The New Museum, New York City, Galpão Videobrasil, São Paulo, och Frieze Sculpture, London.


Kommande evenemang

Visar 0 resultat