Bigert & Bergström, “Rescue Blanket for Kebnekaise”, 2016 © Bigert & Bergström

Finissage: The Weather War

Sista chansen att se Bigert & Bergströms högst aktuella utställning! Hela söndagen vigs åt klimat, konst och kreativitet med utställningen The Weather War i centrum. Välj bland olika temavisningar, arbeta i museets Skapande verkstad och varför inte avsluta dagen med en smakbit av Kebnekaise-tårtan.

År 2015 placerades 500 kvadratmeter reflekterande skuggväv på toppen av Kebnekaise för att stoppa avsmältningen orsakad av klimatförändringen. Ett solklart forskningsprojekt, eller hur? Fel. Väven placerades där av den klimatengagerade konstnärsduon Bigert & Bergström och är ett av deras mest kända konstprojekt."

Ur HBL Hufvudstadsbladet om verket 70 cm from not being the highest top in Sweden vars replika visas på Skissernas Museum.

För familjer är det visning med efterföljande söndagsverkstad där vi skapar mönster och egna bildberättelser på plexiglas och lager av genomskinlig plast med inspiration från utställningen.

Följ med på en temavisning kring klimat och vetenskap med fokus på The Weather War och konst i samlingarna. Den sista visningen av utställningen ges av Johan K. Jensen, masterstudent i Conservation Ecology, Lunds universitet.

Program:
12:30 Familjevisning (från 5 år)
13.00 - 13.45 Temavisning: Klimat och vetenskap
13.00 – 15.00 Skapande verkstad: Genomskinligt lager på lager
15.00 - 15.30 Temavisning: Torka, köld, storm
Vi äter upp Kebnekaise 15.00 - 16.00!