Brown Bag Lunches: modevetare Philip Warkander

Samtalsserien där vi varannan tisdag bjuder in gäster med olika yrkesbakgrunder och pratar om kreativa processer. För 65 kr serveras du en god vegetarisk (lakto-ovo) lunch samtidigt som du tar del av ett inspirerande samtal. 

VECKANS GÄST ÄR: modeprofessor Philip Warkander 

Philip Warkander var 2013 först med att disputera i modevetenskap, inte bara i Sverige utan även ur ett internationellt perspektiv. Samtidsmodet är Warkanders främsta fokus, ofta ur ett etnografiskt perspektiv. I sitt nuvarande forskningsprojekt undersöker han hur den svenska modeindustrin är organiserad. Den omtalade nyutkomna boken Sista skriket, om mode, död och erotik, skriven tillsammans med stylisten Emma Veronica Johansson, kom ut 2017 och blev väl mottagen. 2014 utnämndes Philip Warkander till årets lärare på Södertörns Högskola. Philip Warkander sitter i styrelsen för forskningsprogrammet Mistra Future Fashion, med mål att driva modeindustrin i en mer hållbar riktning, är kritiker på Expressen Kultur och skribent för BON Magazine. Parallellt med sitt akademiska arbete arbetar Warkander som konsult och copywriter för modeföretag.

Samtalet varar i ca 30 min och leds av Paola Pellettieri. Insläpp 12.00, start 12.15, kom i god tid, begränsat antal platser.

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot kostanpassade beställningar i samband med Brown Bag Lunches.

Pris:65:-(Årskort gäller ej för detta evenemang)

Kommande evenemang

Visar 2 resultat