Estrid Eriksson

Brown Bag Lunches med serietecknaren Ester Eriksson

Samtalsserien där vi varannan vecka bjuder in gäster med helt olika yrkesbakgrunder och pratar om kreativa processer. För 65 kr serveras du en god vegetarisk lunch samtidigt som du tar del av ett inspirerande samtal – så enkelt är det.

VECKANS GÄST: Ester Eriksson - serietecknare och konstnär gav ut sitt självbiografiska album Jag, Esters rester (Kartago Förlag 2017). Eriksson tecknar med hjälp av svart humor alteregot Långben. I en oordnad vardag ofta med vin och väninnan söker Långben själslig respit. Alstren har fått stor uppmärksamhet, och recensionerna har varit genomgående positiva. 

Ester Eriksson har gått på Serieskolan i Malmö och är medlem i seriekollektivet Ritualen. Debuten Det finns ingenstans att fly från 2016, som delvis är självbiografisk, utspelar sig på en sluten avdelning. Författarens oräddhet och konstnärliga hämningslöshet när det gäller att tackla teman som psykisk ohälsa, sorg, längtan och skam har resulterat i den hängivna läsarkrets som följer henne idag. 

Samtalet varar i ca 30 min och leds av Paola Pellettieri. Insläpp kl 12:00, start kl 12:15, kom i god tid, begränsat antal platser. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot kostanpassade beställningar i samband med Brown Bag Lunches.

Kommande evenemang

Visar 1 resultat