Mathias Osvath

Brown Bag Lunches: Mathias Osvath

Samtalsserien där vi varannan vecka bjuder in gäster med helt olika yrkesbakgrunder och pratar om kreativa processer. För 65 kr serveras du en god vegetarisk lunch paketerad i en klassisk Brown Bag samtidigt som du tar del av ett inspirerande samtal – så simpelt är det.

VECKANS GÄST: Mathias Osvath är kognitiv zoolog och studerar kråkfåglars intelligens. Bland annat har han kommit fram till att korpar kan fatta beslut för olika framtida situationer. De har minst lika bra självkontroll som människoapor och en uppfattning om olika avstånd i tid. 

Osvath jämför kognitiva mekanismer mellan olika djurarter i syfte att utforska hur den kognitiva evolutionen går till. Med hjälp av människoapor och kråkfåglar vill Osvath förstå de olika arterna i sig själva, men också människans kognitiva evolution. 

Han är vetenskaplig föreståndare för Lunds Universitets primatforskningsstation Furuvik, och förestår även Lunds Universitets Corvidkognitionsstation. När han inte forskar undervisar Mathias Osvath inom djurkognition och relaterade ämnen.

Samtalet varar i ca 30 min och leds av Paola Pellettieri. Insläpp kl 12:00, start kl 12:15, kom i god tid, begränsat antal platser. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot kostanpassade beställningar i samband med Brown Bag Lunches.

Kommande evenemang

Visar 1 resultat