Maria Miesenberger, skiss till Hide and Seek, 2005. Foto Skissernas Museum.

Brown Bag Lunches: Maria Miesenberger

Samtalsserie där vi varannan vecka bjuder in gäster med helt olika yrkesbakgrunder och pratar om kreativa processer! Du serveras en god lunchmacka paketerad i en klassisk Brown Bag samtidigt som du lyssnar på ett inspirerande samtal – så simpelt är det.

VECKANS GÄST ÄR: konstnären Maria Miesenberger – har studerat fotografi och måleri på Konstfack (examen -95) för att sedan studera skulptur på Parsons School of Design i New York, där hon bodde och arbetade fram till 2003.

Främst är Miesenberger känd för sina svartvita fotografier och människoliknande skulpturer. Redan 1993 gav hon ut den första delen av det uppmärksammade fotoprojektet Sverige/Schweden, innehållande svartvita bilder från sin barndom i Sverige, och hennes fars uppväxt i Österrike. Sedan dess har barndom, minnen och frånvaro varit ett återkommande tema i hennes skulpturer, fotografier och installationer. Till våren installeras hennes verk ”Hide and seek” på Skissernas Museum och modellerna till detta verk kan du se precis utanför salen innan du går in till samtalet!

Nu på tisdag djupdyker vi i Marias kreativa processer och intresseväckande konstnärsskap.

Samtalet varar i ca 30 min och leds av Paola Pellettieri. Insläpp kl 12:00, start kl 12:15, kom i god tid, begränsat antal platser. Evenemanget kostar 65kr inkl. vegetarisk macka från restaurang På Skissernas, samt bubbelvatten.

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot kostanpassade beställningar i samband med lunchen på Brown Bag Lunches.