Fotograf: Jonas Erickson​

Brown Bag Lunches: Cecilia Heikkilä, grafisk designer och illustratör

När illustratören Cecilia Heikkilä skapar barnböcker är det oftast djuren som får huvudrollen. Hon älskar dem. Just nu är hon aktuell med barnboken Den försvunna trädgårdsfesten - En berättelse om Isaac Grünewald och sagodjuren, som hon skapat tillsammans med Skissernas Museum. Boken, som nyss utkommit, tar sin utgångspunkt i Isaac Grünewalds stora färgsprakande fantasidjur, ursprungligen scenografi till en fest på Grand Hotel i Stockholm, 1923.

Bara en enda gång hängdes målningarna upp, sedan packades de ner och glömdes bort. Tills de dök upp under några golvbrädor och donerades till Skisserrnas Museum. Boken är en äventyrlig berättelse om Grünewalds sagodjur.

Cecilia Heikkilä har även illustrerat Tove Janssons Muminberättelser och designat en utgåva av kultiga ryggsäcken Kånken åt Fjällräven.

Brown Bag Lunches, vår samtalsserie där vi varannan vecka fördjupar oss i den kreativa processen tillsammans med gäster med olika yrkesbakgrund. Du bjuds på en vegetarisk lunch i en klassisk brown bag och en inspirerande stund av tankeväckande samtal. Kort och gott!

· Samtalet är på svenska, är cirka 30 minuter långt och leds av Paola Pellettieri.
· Biljettförsäljningen öppnar klockan 11:00. Inget förköp, först till kvarn.
· Insläpp: 12:00. Samtalet startar: 12:15.
· Pris: 65 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset. (Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot kostanpassade beställningar i samband med Brown Bag Lunches.)

Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.

Pris:65:-(Årskort gäller ej för detta evenemang)