Brown Bag Lunches: Filmregissör Mika Gustafson

Samtalsserie där vi varannan vecka bjuder in gäster med helt olika yrkesbakgrunder och pratar om kreativa processer! Du serveras en god lunchmacka paketerad i en klassisk Brown Bag samtidigt som du lyssnar på ett inspirerande samtal – så simpelt är det.

VECKANS GÄST: Filmregissör Mika Gustafson

Mika Gustafson examinerades från Akademi Valands regilinje 2016 med examensfilmen Mephobia som visades på Göteborgs Filmfestival. Mest känd är hon för den uppmärksammade och prisade långfilms-dokumentären Silvana – väck mig när ni vaknat (2017) där Mika är en av de tre unga regissörerna som följt Silvana under flera år. Filmen är ett porträtt av rapparen Silvana Imam men också ett feministiskt tidsdokument, och ett försök att bryta mot strukturer för hur individer, som inte faller innanför normen framställs.

Mika själv beskriver hur drivet i sitt filmskapande bottnar i en avsaknad av bilder som hon själv kan spegla sig i, en längtan efter komplexa kvinnokaraktärer och porträtt som inte skildrar vita cismän. Med film som medium vill Mika utmana bilden av den kvinnliga kroppen som sårbar och leka med vem som berättar historien och vem som äger blicken.

Samtalet varar i ca 30 min och leds alltid av vår Host Paola Pellettieri. Insläpp kl 12:00, start kl 12:15, kom i god tid, begränsat antal platser!

Evenemanget kostar 65kr och då ingår den smarriga vegetariska mackan från restaurangen På Skissernas, samt bubbelvatten. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot kostanpassade beställningar i samband med lunchen på Brown Bag Lunches.

Kommande evenemang

Visar 0 resultat