Richard Johansson och Noor Abdul, medverkande i Barnens Skulpturpark. Foto: Peter Hartman

Artist Talk: med barnen bakom projektet Barnens skulpturpark

Har du någonsin varit på ett Artist Talk där konstnärerna är barn?

Fri entré

Barnens Skulpturpark – ett projekt som inte liknar något annat, där barn och konstnärer arbetat tillsammans under längre tid för att förverkliga kollektivt skapade konstverk som permanent kommer att stå i Herrgården i Rosengård, Malmö. Denna kväll kommer barnen till Skissernas Museum, visar sina modeller och berättar med egna ord om samarbetet och skapandeprocessen. Med sig har barnen de vuxna konstnärerna och personerna bakom projektet. 
 
Projektet som ur många aspekter bryter helt ny mark inom konstvärlden har möjliggjort för barnen att vara med och skapa konst i sin egen uppväxtmiljö. Utifrån sina egna erfarenheter och berättelser får de uttrycka sig konstnärligt i det offentliga rummet och har fått lära sig det mesta om hur ett offentligt verk blir till. 

Projektet är dessutom det enda av sitt slag som utforskat och tillämpat gemensam upphovsrätt till verken där också barnen står som upphovspersoner till de verk de själva varit med och skapat. 
 
Till hösten 2019 invigs denna unika skulpturpark som genomsyras av barnperspektivet och har skapats genom öppensinnade samarbetsformer. Verken doneras till Malmö stad som också ansvarar för parkens fortsatta drift och underhåll.

Program
18.00 - 19.30: Artist Talk och panelsamtal med barnen, konstnärerna och medverkande kring projektet Barnens Skulpturpark.

Medverkande:
Ali Al-Jubori, Madina Aselzai, Tuva Henson, Fatima Kheireddine, Fatima Ali Hammad Dania Abdol-Rahman, Zahraa Kheireddine och Yousef Taoun, deltagande barn
Luz Rivas, dramapedagog/relationsbyggare och kvällens moderator
Jafer Taoun, konstnär och pedagog
Richard Johansson, Mette Björnberg och Lena Ignestam, konstnärer
Inger Lindstedt, ordförande i Malmö Förskönings- och planteringsförening "Plantan" samt professor i Media och Kommunikation 
Elisabeth Moritz, ledamot i "Plantans" styrelse
Sofie Hellryd, projektledare Gatukontoret, Malmö stad
Adam Lundberg, Kulturförvaltningen/Offkonstgruppen, Malmö stad 
Ann-Marie Erixon, projektledare

Kvällen är ett samverkansprojekt mellan Drömmarnas hus och Skissernas Museum. 


Kommande evenemang