Lund International Architecture Film Festival

Lund International Architecture Film Festival på Skissernas Museum

För mer information om filmerna och övriga spelplatser besök arrangörens webbplats: archfilmlund.se

Inträdet till Lund International Architecture Film Festival kostar 80kr, ink. tillgång till hela museet under museets öppettider. Biljetten gäller så länge du befinner dig på museet. Du kan då se hur många filmer du vill i rad, lämnar du museet och kommer tillbaka så behöver du lösa ny biljett. Fri entré för studenter/upp till 25 år, pensionärer 60kr.

Öppningskväll:

Välkommen! Bar och mingel hela kvällen 17.00 - 22.00.

17.30 Invigning med Sverigepremiär av ”Skissen som konstverk”, 15 min.
I närvaro av filmens regissörer Moa Liew och Christel Nisbeth.

18.00 – 20.00 Thursday Sessions: The Fake, The False and the Fraudulent: coding and undoing public monuments in contested spaces–

Samtal och föreläsningar (på engelska) presenterat av Skissernas Museum i samarbete med Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.

In the upcoming discussion in Lund, a co-sponsored production between the Skissernas Museum and r-Lab at the Royal Institute of Art in Stockholm, we plan to assess how deception in the public sphere becomes an alternative version of truth. It seems wherever we go these days, physical history is misrepresented, whitewashed or dubiously erased. Johanna Bratel co-founder of Disorder in Malmö, Alessandro Petti Professor in Architecture and Social Justice at the RIA, Johanna Gustafsson Fürst, Stockholm artist, Patrick Amsellem, director of the Skissernas Museum will bring their distinct perspectives on issues concerning heritage sites, collective memory, urban culture and design.

Moderated by Peter Lang, r-Lab instructor and Professor of Architectural Theory and History at the RIA.

20.00 Film screening and talk: "Creating A Marvelous Order" (på engelska)
Director Joshua Frankel will tell the story of the conceptual and visual development of A Marvelous Order, an upcoming multimedia opera about Robert Moses and Jane Jacobs, composed by Judd Greenstein with libretto by US Poet Laureate Tracy K. Smith. Frankel will screen three of his short animated films, as well as excerpts from A Marvelous Order's workshop performance, interspersed with discussions of each step on this journey and the road ahead.