International Gallery at Skissernas Museum after renovation and new installation of art. Photo: Johan Persson

Museet öppet som vanligt – programverksamheten inställd​

Skissernas Museum är öppet med ordinarie öppettider. Våra utställningssalar är luftiga och rymliga. Om du känner dig sjuk ber vi dig att stanna hemma. Du är varmt välkommen till museet när du känner dig frisk igen.

För allas säkerhet och för att begränsa riskerna för smittspridning ställer vi in vår program- och visningsverksamhet 17 mars–19 april.
Vissa program kommer i stället att spelas in och göras tillgängliga på hemsidan och i andra kanaler. Vi vill passa på att tipsa om vår audioguide, som gör det möjligt för dig att få en guidad visning av vår samling helt på egen hand, även utanför museet. Finns att ladda ned där appar finns.

Brown Bag Lunches 24 mars med Jockum Nordström som gäst kommer att ske utan publik och läggs upp som podcast tisdagen efter samtalet. Samtalet kommer också att filmas. Förköpta biljetter återköps.

 För att minska risken för smittspridning tar vi just nu inte emot kontanter på museet. Det går bra att betala med kort i biljettkassa, butik, restaurang och café.

 Vi ser fram emot att öppna Jockum Nordströms utställning Utan lykta den 2 april, men utan vernissage.

 

Vi följer kontinuerligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande coronaviruset och agerar därefter. Skissernas Museum följer regeringens direktiv för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar och begränsar antalet personer som just nu får vistas på Skissernas Museum.