Lediga tjänster

Timavlönad museivärd vid behov

Skissernas Museum vid Lunds universitet är en kreativ arbetsplats där konstnärlig process och offentlig konst står i centrum. Efter museets stora nyinvigning i januari 2017 arbetar vi fokuserat med förmedling. Målet är att utifrån samlingarna och ett rikt utbud av utställningar, pedagogik och programverksamhet förstärka museiupplevelsen och skapa ett välbesökt museum av hög klass. Museet arbetar aktivt för att nå en stor publik där studenter och unga vuxna särskilt uppmärksammas.

Kravprofil

-       Du har god kunskap om och ett aktivt intresse för modern och samtida konst.

-       Du har studerat minst två terminer konsthistoria.

-       Du har dokumenterad erfarenhet från serviceyrken, gärna inom kultursektorn. 

-       Du talar svenska och engelska, ytterligare språk är meriterande.      

Arbetsuppgifter

Som värd är du museets ansikte utåt och ser till att alla våra besökare får ett så bra bemötande som möjligt. Du ansvarar för besökarnas och konstens säkerhet, bemannar entrén och kassan, håller introduktioner och visningar till utställningar samt tar emot olika besöksgrupper. Du är en viktig del i besökarens upplevelse och står för värdskap på hög nivå. De värdar vi söker nu kommer främst att arbeta vid evenemang på kvällstid samt vid stora arrangemang som Skissernas Night och Kulturnatten och vid behov även på dagtid. Arbetstillfällen kan uppstå med kort varsel, så viss flexibilitet i övrigt schema är bra.

Kvalifikationer

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom drivkraft, initiativkraft, samarbetsförmåga, och förmåga att vara strukturerad. Du har ett lyhört och flexibelt förhållningssätt i bemötande och är tålmodig och tydlig. Du kan arbeta effektivt och självständigt, är lösningsorienterad och klarar stressiga situationer.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Maila ditt CV och ett kort personligt brev (max. 1 sida) till karin-linnea.anneback@skissernasmuseum.lu.se. Sista ansökan är söndag 8/9. Vid frågor kontakta museikoordinator Karin Annebäck på ovan mail fr.o.m. 26/8.

Förfarande

Intervjuer kommer att hållas onsdag 11/9 och fredag 13/9. Nya värdar förväntas delta på ett värdmöte tillsammans med resten av museets timanställda personal måndag 16/9.