Foto: Johan Persson
Foto: Johan Persson

Skissernas Museums butik

Museibutiken erbjuder ett spännande och noga utvalt sortiment av böcker, vykort och designföremål för alla åldrar. Urvalet speglar museets inriktning på den konstnärliga kreativa processen och offentlig konst. Vi har böcker från gallerier, museer och förlag från hela världen såväl som Skissernas Museums egna publikationer och profilprodukter.

MUSEETS EGNA PUBLIKATIONER

Skissernas Museum & Cecilia Heikkilä

Den försvunna trädgårdsfesten
En berättelse om Isaac Grünewald och sagodjuren

omslag.jpg#asset:3723

Den försvunna trädgårdsfesten är en bilderbok för barn i alla åldrar som ges ut av Skissernas Museum i samarbete med Cecilia Heikkilä. Boken utgår från en samling fantasifulla djur skapade av Isaac Grünewald för 100 år sedan som dekorationer till en stor fest. Somliga var flera meter höga. Somliga krälade och ringlade. Vissa hade horn och vassa tänder. En enda gång hängdes de upp och visades. Sedan rullades de ihop och glömdes bort.

Den försvunna trädgårdsfesten är en äventyrlig saga om en Myrhund som mot alla odds bestämmer sig för att försöka återskapa festkvällen från 1923, en snedgångare inlåst i en tavla och vad som händer om man sover i hundra år och nästan glöms bort. Det blir farligt någonstans i mitten av berättelsen men som i alla sagor ordnar det sig oväntat till slut.

Cecilia Heikkilä är illustratör och bilderboksförfattare som utgivit egna barnböcker, illustrerat Tove Janssons Muminberättelser och andras skrivna texter.
              

Museets profilprodukter med design av All The Way To Paris, Köpenhamn

Skissbok mjuk
Skissböcker med mjuk pärm i tre olika färger

BlyertspennaSkissernas blyertspenna

Butiken-EK-5.jpg#asset:3235
Skissbok med hård pärm

Butiken-EK-4.jpg#asset:3234
Mapp i A3 format med plats för skisser och teckningar