Skissernas Night. Foto Skissernas Museum/Johan Persson
Performance Croquis, Leif Holmstrand. Foto/Photo Skissernas Museum/Johan Persson
Skissernas Night. Photo Skissernas Museum/Johan Persson

Förutom att möta konsten kan du på Skissernas Museum ta del av en omfattande programverksamhet. Vi riktar oss till en bred publik genom musik, samtal, filmvisningar, performance croquis, workshops och mycket mer.

Varje torsdag har museet kvällsöppet till kl. 21.00. Under namnet Thursday Sessions bjuder vi in till olika program och guidade visningar på svenska och engelska som ingår i entrébiljetten. Kom direkt från jobbet, skolan eller ledigheten, ta med dina vänner och fördjupa dig i konsten. Restaurang På Skissernas har kvällsöppet och erbjuder både mat och dryck för den som önskar.

Brown Bag Lunches är samtalsserien där museet varannan tisdag presenterar gäster med helt olika yrkesbakgrunder och pratar om kreativa processer. För 65 kr serveras du en god vegetarisk lunch samtidigt som du tar del av ett inspirerande samtal.

Skissernas Night äger rum tre gånger om året, är helt gratis och består av fulladdade fredagskvällar med banbrytande gäster, performance och internationella musikakter. Tidigare har Bea Szenfeld och Suzanne Osten tillsammans med artister från Paris, Dj:s från London och senegalesisk musik samlat mer än 1600 besökare.  

Museets Skapande verkstad har aktiviteter för alla åldrar men fokuserar särskilt på visningar och verkstad för barn, unga och familjer. Läs mer om museets familjeprogram.

Skissernas Museums program hittar du i kalendern här på webben. Följ oss även på Facebook där vi lägger ut våra evenemang.