Internationella salen på Skissernas Museum efter renovering och nyinstallation av konsten. Foto: Johan Persson

Skissernas Museum är tillfälligt stängt!

Med anledning av den rådande situationen kring coronaviruset har vi fattat beslutet att tillfälligt stänga Skissernas Museum och vänta med öppningen av Jockum Nordströms utställning Utan lykta.

Skissernas Museum jobbar ständigt på att sänka trösklarna för ett besök och att vara en levande mötesplats. Nu är det viktigare än någonsin att också nå utanför museets väggar. Därför gör vi en del av vår verksamhet tillgänglig genom våra digitala kanaler. Du kan redan följa oss på Instagram, Facebook och hemsidan och i dagarna startar vi vår kanal på YouTube. Där kommer du att kunna ta del av samtal, konserter, visningar av verk i våra samlingar, intervjuer, arbete bakom kulisserna och mycket mer. Vad vill du se? Hör gärna av dig med önskemål!

Just nu jobbar våra pedagoger i Skapande verkstaden för fullt med att hitta roliga och kreativa uppgifter till barn att lösa hemifrån. Konstberättelser, vår serie specialvisningar med biografiska, tematiska och historiska inblickar i konsten, får en ny form med korta videos där våra pedagoger lyfter verk i museets samling.

Redan nu kan du lyssna till Brown Bag Lunches, vår samtalsserie där vi fördjupar oss i den kreativa processen, som podcast. Vi vill också slå ett slag för vår nya audioguide. Här kan du lära dig mer om museet i din egen takt när det passar och oavsett var du befinner dig. Huvudspåret läses av museichef Patrick Amsellem och till de flesta spår finns flera röster: konstnärer, konservatorer, museimedarbetare och många andra. Den finns att ladda ner på AppStore och Google Play.

Vi ser fram emot att så snart det är möjligt åter kunna välkomna besökare till museet, starta programverksamheten och presentera vårens och sommarens stora utställning med Jockum Nordström.

Låt oss tills dess hålla kontakten i andra kanaler!

Skissernas Museum utanför huset

Följ oss på Instagram för senaste nytt, bakom kulisserna och konst från våra samlingar.

Följ oss på Facebookför det senaste kring vår program- och visningsverksamhet.

Följ vår kanal påYouTube där vi kommer att lägga upp allt filmat material.

Lyssna till vår podcast där poddar finns och på Spotify, sök på "Skissernas Museum".

Ladda ner vår Audioguide på AppStore och Google Play.

Vi följer kontinuerligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande coronaviruset och agerar därefter.