Foto/Photo Skissernas Museum/Johan Persson

Skissernas Museum öppnar 2 juni

Den 2 juni öppnar Skissernas Museum.
Den 9 juni öppnar Jockum Nordströms utställning Utan Lykta.

Alla andningshål är välbehövliga i denna oroliga tid och vi ser fram emot att åter öppna dörrarna för er så att ni kan uppleva konsten på plats! För att kunna erbjuda en museiupplevelse under trygga former, med omtanke om både besökare och personal, vidtar museet en rad åtgärder, anpassade efter den rådande situationen.

– Museet begränsar antalet personer som får vistas i lokalerna till 40 och vi räknar vid in- och utsläpp.

– Vi uppmanar våra besökare att visa omtanke och hålla ett respektfullt avstånd till varandra.

– Extra städning av utsatta ytor görs dagligen och handsprit placeras på utvalda platser.

– Vi ber ödmjukt att du som besökare precis som vi som arbetar på museet följer Folkhälsomyndighetens råd och stannar hemma vid sjukdom.

Vi öppnar museet med en ny utställning av Jockum Nordström – Utan Lykta. Det blir ingen vernissage och inledningsvis inte heller några visningar av utställningen. Utställningsperioden är förlängd till den 18 oktober så det finns möjlighet att kliva in i Jockum Nordströms drömlika värld under hela sommaren.

Vår programverksamhet sker utomhus i Skulpturparken, för ett begränsat antal personer. Se information i kalendariet.

Museet fortsätter att noga följa utvecklingen av coronaviruset covid-19. Vi följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer, och är beredda att göra ändringar i öppethållandet och verksamheten om situationen kräver det.

Vi välkomnar er åter till Skissernas Museum, där vi hjälps åt att skapa en trygg miljö och visar omtanke om varandra!

Denna information uppdateras kontinuerligt och skrivs med reservation för ändringar.

Skissernas Museum utanför huset

Följ oss på Instagram för senaste nytt, bakom kulisserna och konst från våra samlingar.

Följ oss på Facebookför det senaste kring vår program- och visningsverksamhet.

Följ vår kanal på YouTube där vi kommer att lägga upp allt filmat material.

Lyssna till vår podcast där poddar finns och på Spotify, sök på "Skissernas Museum".

Ladda ner vår Audioguide på AppStore och Google Play.

Vi följer kontinuerligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande coronaviruset och agerar därefter.