Foto: Emma Krantz/Skissernas Museum

Familjeprogram

Familjevisning

Skissernas Museum erbjuder visningar för hela familjen där barn och vuxna tar del av utställningarna och funderar över konsten tillsammans. Utifrån olika teman går vi på en spännande upptäcktsfärd i salarna och hämtar inspiration till eget skapande i verkstaden efteråt. Rekommenderat från 5 år.

Söndagsverkstad

Varannan söndag är barn och familjer välkomna till drop in-aktivitet i Skapande verkstaden, där deltagarna får uttrycka sig konstnärligt och prova att arbeta med olika material och tekniker. Vid varje tillfälle inspireras vi av någon konstnär eller konstform i utställningarna. Följ gärna med på familjevisningen innan för att lära mer om temat!  

Lovverkstad

Under skolloven bjuder museet in till öppna verkstäder mitt i veckan där lediga barn och familjer kan vara kreativa tillsammans. Håll utkik i programmet efter vad som erbjuds under respektive lov!

Sommarkonstskola

I juni hålls museets populära konstskola för barn i åldrarna 7-12 år. Under fyra förmiddagar lär sig deltagarna mer om konsten på museet och fördjupar sig i egna konstprojekt. Sommarkonstskolan avslutas med en vernissage där allt som skapats under veckan visas upp. Mer information om årets upplägg kommer under våren.