Höstlovsverkstad på museet. Foto Skissernas Museum/Emma Krantz
Höstlovsverkstad på museet. Foto Skissernas Museum/Emma Krantz
Skapande verkstaden/Creative workshop. Foto/Photo Skissernas Museum/Emma Krantz

Familjeprogram

Familjevisning

Skissernas Museum erbjuder visningar för hela familjen där barn och vuxna tar del av utställningarna och funderar över konsten tillsammans. Utifrån olika teman går vi på en spännande upptäcktsfärd i salarna och hämtar inspiration till eget skapande i verkstaden efteråt. Rekommenderat från 5 år.

Söndagsverkstad

Varannan söndag är barn och familjer välkomna till drop in-aktivitet i Skapande verkstaden, där deltagarna får uttrycka sig konstnärligt och prova att arbeta med olika material och tekniker. Vid varje tillfälle inspireras vi av någon konstnär eller konstform i utställningarna. Följ gärna med på familjevisningen innan för att lära mer om temat! Se höstens teman nedan:

8 september Konstnärerna besöker verkstaden
22 september Grünewald, festen och fantasidjuren
6 oktober Skulptera: får man leka med maten?
20 oktober Hur ser framtiden ut?
3 november Linne, siden, ull: textil i konsten
17 november Den konstnärliga processen: hur gör konstnären?
1 december Ljusets magi: att måla på glas
15 december Skärvor som blir till konst: mosaik

Familjevisning 12.30–13.00
Skapande verkstad 13.00–15.00
Barn: fri entré. Vuxen: ordinarie entréavgift. Materialavgift verkstad: 35 kr/deltagare

Lovverkstad

Under skolloven bjuder museet in till öppna verkstäder mitt i veckan där lediga barn och familjer kan vara kreativa tillsammans. Håll utkik i programmet efter vad som erbjuds under respektive lov!

29-30/10 2019

kl 13-16

Höstlovsverkstad med Astrid Göransson under Bästa Biennalen

Maskotar och galjonsfigurer. Två dagars höstlovsverkstad med Skapande verkstaden och konstnären Astrid Göransson. Hur skulle din egen skyddsmaskot se ut? Konstsamtal, skulpturworkshop och bli fotad som galjonsfigur. Ålder: 8-12 år. Föranmälan senast 22/10 till magdalena.sigmond@skissernasmuseum.lu.se eller elvine.lund@skissernasmuseum.lu.se, 100 kr i entrén.

Sommarkonstskola 

I juni driver museet sin populära konstskola för barn mellan 7 och 12 år, i samarbete med Botaniska trädgården. Deltagarna spenderar fyra förmiddagar med att lära sig mer om konsten på museet och växterna på Botan samt arbetar med sina egna konstprojekt. Sommarkonstskolan avslutas med en vernissage som visar alla konstverk som gjorts under veckan. Mer information om årets program kommer att finnas under våren.