Foto: Emma Krantz/Skissernas Museum

Familjeprogram

Familjevisning

Skissernas Museum erbjuder visningar för hela familjen där barn och vuxna tar del av utställningarna och funderar över konsten tillsammans. Utifrån olika teman går vi på en spännande upptäcktsfärd i salarna och hämtar inspiration till eget skapande i verkstaden efteråt. Rekommenderat från 5 år.

Söndagsverkstad

Varannan söndag är barn och familjer välkomna till drop in-aktivitet i Skapande verkstaden, där deltagarna får uttrycka sig konstnärligt och prova att arbeta med olika material och tekniker. Vid varje tillfälle inspireras vi av någon konstnär eller konstform i utställningarna. Följ gärna med på familjevisningen innan för att lära mer om temat!  

Lovverkstad

Under skolloven bjuder museet in till öppna verkstäder mitt i veckan där lediga barn och familjer kan vara kreativa tillsammans. Håll utkik i programmet efter vad som erbjuds under respektive lov!

Sommarkonstskola i samarbete med Botaniska trädgården

I juni hålls museets populära konstskola för barn i åldrarna 7 – 12 år. Under fyra förmiddagar lär sig deltagarna mer om konsten på museet och fördjupar sig i egna konstprojekt.

Vi målar, skissar och skapar med olika material, lär oss mer om naturen och utforskar växternas värld. I år har vi extra fokus på temat klimat och väder. Vi är två dagar på museet och två dagar i Botaniska trädgården. Konstskolan avslutas med en vernissage där familjen bjuds in att se vad som skapats under veckan. 

Tid: måndag – torsdag kl. 9.00 – 12.00
18 – 21 juni för 7 – 9 år
25 – 28 juni för 10 – 12 år

Pris: 600 kr, inklusive material och mellanmål

Årets sommarkonstskola är nu fullbokad båda veckorna. linnea.hansson@skissernasmuseum.lu.se, 046 – 222 02 56