Höstlovsverkstad på museet. Foto Skissernas Museum/Emma Krantz
Höstlovsverkstad på museet. Foto Skissernas Museum/Emma Krantz
Skapande verkstaden/Creative workshop. Foto/Photo Skissernas Museum/Emma Krantz

Familjeprogram

Familjevisning

Skissernas Museum erbjuder visningar för hela familjen där barn och vuxna tar del av utställningarna och funderar över konsten tillsammans. Utifrån olika teman går vi på en spännande upptäcktsfärd i salarna och hämtar inspiration till eget skapande i verkstaden efteråt. Rekommenderat från 5 år.

Söndagsverkstad

Varannan söndag är barn och familjer välkomna till drop in-aktivitet i Skapande verkstaden, där deltagarna får uttrycka sig konstnärligt och prova att arbeta med olika material och tekniker. Vid varje tillfälle inspireras vi av någon konstnär eller konstform i utställningarna. Följ gärna med på familjevisningen innan för att lära mer om temat! Se vårens teman nedan:

26 januari Måla på väggen
9 februari Hur ett konstverk blir till
23 februari Myrhunden spårar
8 mars Gör din egen maskot
22 mars Graffiti
5 april Konst på ägghalvor
19 april Jockum Nordströms byggen
3 maj Med blicken på oss själva
17 maj Jockum Nordströms skuggspegel
31 maj Konstens hjältar och hjältar i konsten

Familjevisning 12.30–13.00

Skapande verkstad 13.00–15.00
Barn: fri entré. Vuxen: ordinarie entréavgift. Materialavgift verkstad: 35 kr/deltagare

Lovverkstad

Under skolloven bjuder museet in till öppna verkstäder mitt i veckan där lediga barn och familjer kan vara kreativa tillsammans. Håll utkik i programmet efter vad som erbjuds under respektive lov!

Sportlovsverkstad - Myrhunden spårar

19 - 20 februari 2020
kl. 12.30 - 15.00

Vi dyker ner i museets barnbok Den försvunna trädgårdsfesten och låter Myrhunden visa oss runt i museet, spåra upp konstverk som samlar damm och ligger och sover. Hur många sovande konstverk finns det egentligen i museets källare? Följ med och tjuvkika i museets arkiv!

Skapande i verkstaden drop in mellan 12.30-15.00.

Följ med på visning kl. 12.30, 13.00 eller 13.30. Max antal per visning 10 personer. Föranmälan krävs! linnea.hansson@skissernasmuseum.lu.se eller magdalena.sigmond@skissernasmuseum.lu.se

Påsklovsverkstad

7 - 8 april 2020
kl. 13.00 - 16.00

Kom och skapa tillsammans med oss! Vi inspireras av Jockum Nordströms tillfälliga utställning med ett stort skuggspel där spännande figurer, djur, växter och föremål möts och bildar historier. Vi ritar och klipper ut figurer i olika slags papper, experimenterar med ljus och skugga och skapar något stort tillsammans. Både barn och vuxna är välkomna!

Sommarkonstskola 

I juni driver museet sin populära konstskola för barn mellan 7 och 12 år, i samarbete med Botaniska trädgården. Deltagarna spenderar fyra förmiddagar med att lära sig mer om konsten på museet och växterna på Botan samt arbetar med sina egna konstprojekt. Sommarkonstskolan avslutas med en vernissage som visar alla konstverk som gjorts under veckan.