Höstlovsverkstad på museet. Foto Skissernas Museum/Emma Krantz
Höstlovsverkstad på museet. Foto Skissernas Museum/Emma Krantz
Skapande verkstaden/Creative workshop. Foto/Photo Skissernas Museum/Emma Krantz

Familjeprogram

Familjevisning

Skissernas Museum erbjuder visningar för hela familjen där barn och vuxna tar del av utställningarna och funderar över konsten tillsammans. Utifrån olika teman går vi på en spännande upptäcktsfärd i salarna och hämtar inspiration till eget skapande i verkstaden efteråt. Rekommenderat från 5 år.

Söndagsverkstad

Varannan söndag är barn och familjer välkomna till drop in-aktivitet i Skapande verkstaden, där deltagarna får uttrycka sig konstnärligt och prova att arbeta med olika material och tekniker. Vid varje tillfälle inspireras vi av någon konstnär eller konstform i utställningarna. Följ gärna med på familjevisningen innan för att lära mer om temat!  

Lovverkstad

Under skolloven bjuder museet in till öppna verkstäder mitt i veckan där lediga barn och familjer kan vara kreativa tillsammans. Håll utkik i programmet efter vad som erbjuds under respektive lov!

Sommarkonstskola 

Skissernas Museum och Botaniska Trädgården bjuder in till sommarkonstskola 2019

Vi utforskar växternas och konstens olika världar, målar vid staffli i parken, fantiserar, skissar och konstruerar. En utflykt går till Vattenhallen och allt avslutas med en festlig vernissage för familjerna.

v. 25, mån-tors, ålder 7-9 år

v. 26, mån-tors, ålder 10-12 år

Pris: 600 kr, inklusive material och mellanmål

Sommarkonstskolan är fullbokad!